
Αγαπητέ μας αδελφέ,
Λίγο πριν ξεκινήσει η δοκιμασία των Πανελλαδικών εξετάσεων, έχοντας περάσει από αυτή τη διαδικασία, θα θέλαμε να σου απευθύνουμε από καρδιάς λίγες λέξεις.
Ήταν πολύς ο κόπος, ο αγώνας, η αϋπνία, η μελέτη. Και τώρα, δίνουν σειρά στο άγχος, στην ένταση, στην αγωνία. Πολλά τα «δεν αντέχω άλλο» που έγιναν «θα συνεχίσω λίγο ακόμα». Μετά από μία πορεία 12 ετών στα θρανία έρχεται η στιγμή των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Αυτό που θα θέλαμε να σου θυμίσουμε είναι πως, ό,τι κι αν συμβεί στις λίγες ώρες που θα αναμετρηθείς με μερικές λευκές σελίδες, η ζωή σού επιφυλάσσει σε επόμενες στροφές πολλές χαρές και λύπες, επιτυχίες και αποτυχίες, ευλογίες και πειρασμούς. Αυτό που μετράει είναι να κάνεις αυτό που μπορείς, να έχεις όνειρο και να αγωνίζεσαι για να το πραγματώσεις. Για τα υπόλοιπα, κάνε την προσευχή σου με την απόλυτη πεποίθηση πως ο Θεός, που έχει μετρημένες μέχρι και τις τρίχες των μαλλιών μας, θα είναι δίπλα σου «σύντροφος χαράς, πατέρας κι αδερφός».
Στις στιγμές που το άγχος και η κούραση σε καταβάλλουν, να σκέφτεσαι τη γαλήνη και τη χαρά που σε περιμένουν σε λίγες εβδομάδες «Στου Παρνασσού μας την κορυφή», κάτω από τη δροσιά των ελάτων! «Μη φοβάσαι τίποτα, ούτε και τα κύματα που σπάζουν σα θεριά στου πλοίου τα πλευρά»! Η προσευχή μας θα σε συντροφεύει. Καλή δύναμη!
Με αγάπη Χριστού,
Το Αρχηγείο και οι Ομαδάρχες της Γ’ Περιόδου του Παρνασσού